Yvan Cardon

Op 7-jarige leeftijd ben ik met judo begonnen en was hierdoor zo getriggerd dat ik gedurende vele jaren verschillende vormen van gevechtssporten en krijgskunst heb beoefend. Karate, tai-jutsu, kick- en thaiboks konden me erg bekoren en heb ik jaren uitgeoefend, ook competitief. Vele gewonnen wedstrijden kan ik dan ook op mijn palmares schrijven.

 

Op mijn 19 jaar zwaaide ik samen met Wim af als paracommando. Ik ben tevens een tweetal jaar 'close combat instructeur' geweest bij een verkenningseenheid in het leger. Mijn interesses inzake gevechtssporten kregen nadien nog een breder perspectief, en heb ik me voornamelijk toegespitst op messenwerpen, zwaard-, mes- en stokvechten.


Samen met mijn goede vriend, Wim Van De Poele, heb ik Tao-Do opgericht, een club die na ruim 30 jaar nog steeds actief bestaat.


Ondertussen werk ik 30 jaar als opvoeder, waarvan ik gedurende een 7-tal jaren binnen een psychiatrische afdeling heb gewerkt. Dagdagelijks kreeg ik te maken met gerichte agressie en kwamen mijn ervaringen binnen de gevechtssporten zeker van pas. Daarom kan ik ook zeggen dat ik met passie de weg in deze mooie en verrijkende kunstvorm al een 40-tal jaar bewandel.