Wat is Tai Chi Chuan?

Langzaam en bedachtzaam bewegen volgens een voorgeschreven serie vormen of houdingen die samen een set vormen. Tai Chi Chuan kan vertaald worden als "grote ultieme vuist" en wordt beschouwd als de krachtigste en meest praktische krijgskunst, hoewel de meeste mensen het beoefenen vanwege de gezondheidsbevorderende waarde en niet als gevechtskunst. 

Volgens de Chinese leer bevordert het regelmatig en toegewijd oefenen van de Tai Chi Chuan-bewegingen de opbouw van de levensenergie, "Chi" genaamd. Het opwekken van deze "Chi" is bevorderlijk voor de mentale en lichamelijke gezondheid.

Tai Chi Chuan is heilzaam voor rugklachten, reuma, nek en gewrichtspijnen.                                  De lichaamshouding wordt verbeterd, het is ontspannend en wapent je tegen stress. Kortom, een aanrader voor wie zoekt naar innerlijke rust en eenheid.

 

Voor Wie ?

De houdingen en bewegingen vergen weinig of geen inspanning waardoor het voor iedereen, van jong tot oud, mogelijk is om Tai Chi Chuan te beoefenen.

 

Wat doen we tijdens de les?

- De aandacht ligt op het vrijmaken en loslaten van alle spanning in het lichaam.
- Het aanleren van basismeditatie (meestal rechtstaand) en ademhalingsoefeningen.
- Het aanleren van de Yang 24 Peking vorm.
- Bij het beoefenen komen de drie voornaamste peilers in evenwicht:

  LICHAAM (jing), ENERGIE (Chi), GEEST (shen).

 

Kostprijs?

Je hebt recht op 1 gratis proefles. Een proefles aanvragen of inschrijven kan via de daarvoor voorziene formulieren op de website onder de rubriek 'Contact'. 

Wanneer u zich inschrijft hebt u de keuze uit 3 formules:
- 10-lessenreeks: € 70

- 10-beurtenkaart: € 100

- jaarabonnement: € 220

Bij inschrijving dient u ook de jaarlijkse verzekering te betalen. Deze bedraagt € 10, is één jaar geldig en moet dus elk jaar hernieuwd worden.

Er kan betaald worden via overschrijving op rek. nr. BE97 8916 4404 5149 of cash op de eerste training.

 

Er is ook de mogelijkheid tot aankoop van volgende materialen in onze webshop:
- Tao-Do t-shirt: € 15
- Tai Chi schoeisel: € 15
- Tai Chi kimono: € 40

 

 

Instructeur

Wim Van De Poele 

Saskia

 

Info

wimvandepoele@tao-do.be

 

Privéles?

Deze lessen worden dan gegeven in een ruimte voorzien door u als klant of door ons, zoals afgesproken. De duur van de lessen worden in onderling overleg overeengekomen. Prijsofferte of meer info hieromtrent is te verkrijgen op wimvandepoele@tao-do.be