John Heekhout

Ik ben begonnen op 7-jarige leeftijd met judo en heb dit 3 jaar gevolgd. Nadien heb ik mij enkele jaren meer geconcentreerd op andere zaken maar de interesse in krijgskunsten is nooit weg geweest. 


In onze jeugdjaren werd er veel over films van Bruce Lee en zijn technieken gesproken. Er was een enorm aanbod aan gevechtsporten, maar welke was nu één waar ik mezelf in kon terugvinden?


Ik ging op zoek naar een club om me opnieuw te kunnen uitleven. Zo ben ik via vrienden bij Tao-Do Free Fight terecht gekomen, onder leiding van Wim Van De Poele. Dit was voor mij dé club waar er zonder twijfel veel te leren viel. Ik stond er tegenover verschillende individuen met elk hun eigen achtergrond in gevechtstechnieken, en het was niet vanzelfsprekend om daarop te kunnen anticiperen. Maar na enkele jaren zwaar trainen ben ik er in geslaagd mijn eigen weg te vinden.

Maar is meer dan enkel externe gevechtsport. Onder deskundige begeleiding van Wim en Ivan probeer ik intussen ook de wereld van het interne steeds beter onder de knie te krijgen.


Mijn doel binnen een gevechtssport en/of zelfverdedigingsysteem is mij steeds veilig te voelen op straat en te geloven in mezelf. Maar het belangrijkste is mijn hele leven een sport te kunnen beoefenen die zorgt voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid.
Wat ik steeds onthouden heb zijn de woorden van Wim Van De Poele telkens als er een zwarte band werd behaald: 'Vanaf nu begint alles opnieuw en gaat de zoektocht verder'. Tao-Do is voor mij nu meer dan enkel een sportclub. We zijn een hechte vriendengroep geworden.