Thierry Van Nieulande

In de jaren 80 kwam de film 'Kickboxer' uit met Jean-Claude Van Damme. Vanaf dat moment was mijn interesse gewekt voor de krijgssport. Omdat mijn ouders niet wouden dat ik een gevechtssport deed kon ik pas op mijn 18de beginnen met kickbox. Ik heb de drie diciplines gedaan, zowel de light-, semi- alsook full contact.


Na een drietal jaar heb ik mijn grenzen verlegd naar het thaiboks. Daar heb ik ook de 2 diciplines thai en muay thai, waar ellebogen en knieën mogen gegeven worden, beoefend. Door het sluiten van de club had ik plots geen hobby meer en ging ik op zoek naar andere krijgsvormen.


Ik kwam terecht bij Tao-Do Free Fight. Daar kon ik me volledig in vinden omdat het pallet zeer groot was. Rechtopstaand, grondgevecht, zelfverdediging, leren omgaan met agressie,... teveel om op te noemen. Wim is mijn sensei, hij heeft me zoveel geleerd, zowel technisch als mentaal.


Dankzij Wim en Ivan heb ik ook de interne krijgskunst mogen ervaren. Het is een eindeloze weg waar je jezelf altijd tegenkomt.
Na drie jaar inactief geweest te zijn door mijn verbouwingen en het krijgen van 3 kindjes heb ik terug de draad opgenomen. Ik heb enige tijd krav maga getraind bij mijn kameraad en collega-trainer Pascal. Het Tao-Do bestuur vroeg me bij de opstart of ik opnieuw instructeur wilde zijn bij hen. Ik moest daar niet over nadenken en heb onmiddellijk toegezegd.